Mina nyårslöften

- Jag ska bara äta godis endast på fredag efter klockan sex till och med lördag klockan tolv. Blir jag eller Sussie påkommna blir det böter till varandra på 100 kr.
 
- Jag ska hitta minst ett mörkt bröd (nyttigt) som jag faktiskt tycker om (jag HATAR verkligen mörkt bröd).
 
- Jag ska inom sex månader väga mellan 53-55 kilo, beroende vilket jag känner mig nöjd med.
 
 
Det nya året ser jag som en helt ny väg öppnar sig för mig, så många nya möjligheter! Jag vet att det låter klyschigt, men så är det faktiskt. Jag har aldrig varit mer taggad på ett nytt år som jag är nu. Det känns som en befrielse att veta att 2012 snart är över. Jag kan börja om! Och egentligen har jag hur många nyårslöften som helst som jag lika gärna skulle kunna skriva upp på den listan, men det handlar om mig och mitt välmående och därför vet jag att jag inte kommer behöva ha det skrivandes på ett papper, för jag vet hur jag vill ha det med mitt liv detta året och jag kommer att hålla mig till det. Ingen kommer kunna köra med mig, leka med mig, ljuga för mig eller på något sätt trycka ner mig. För jag är äckligt stark i mig själv och jag kommer hugga emot på det sättet som bara jag kan och jag kommer aldrig ta någon skit, så varsågod. Ni som retar er på att jag skriver såhär, bring it on ;)
 
Hela detta året fram tills nu har jag tyckt att detta har varit det värsta året i hela mitt liv. Nu kan jag inte säga så längre. Vad är ett dåligt år egentligen? När man mår dåligt mycket och det sker många förändringar? I helvette heller, jag kan inte vara nöjdare över hur detta året faktiskt blev och hur det har format om mig som person. TROTS att jag mått dåligt största tiden av året.
 
Om inte allt jag varit med om detta året hade hänt mig så hade jag aldrig stått här och varit så sjukt säker på mitt eget värde och på vad jag vill och vad jag förtjänar. Jag är sjukt stolt över vem jag är och vem jag har blivigt. Jag är en självsäker brud som inte tar någon som helst skit och låter inte mina nära göra det heller. Jag är rätt kaxig om det behövs och jävligt rapp i käften ;) det är något som inte uppskattas av många men jag är hellre ensam än vän med en bunt idioter, det vet ni nog så väl vid detta också mina kära vänner! Behandla mig så som du vill bli behandlad utav mig, inget citat passar in på mig bättre.
 
Så tack 2012 för all jävla skit jag har fått utstått, nu lämnar vi dig och drar oss mot ett nytt fartfyllt och lärorikt år! Så får vi se hur det året slutar ;) BRING IT ON BABY!
 

Jobb!

Sitter nu och dricker varm oboy och käkar smörgås och är påväg på jobb i Karlstad och Kristinehamn. Efter det blir det julshopping med mamma, hörs sen! :D


Dagens bitter

Dagens bitter: Tjatig bror, vattendunkarna trillade av pulkan HELA tiden så jag fick ryck på dem tillslut, en höpåse gjorde likadant fast i en skottkärra (=provocerande), kallt ute, låsknappen på telefonen har typ lagt av och så insåg att det är dags att gå ner i vikt något kilo...
 
Dagens positiva: Bytt framskärm på telefonen och puttes trevliga kompisar (vissa)!
 
Haha, ja som ni ser så har min dag varit lite mera bitter än positiv ;-) men jag är VÄLDIGT nöjd över att ha en hel telefon så det gör ingenting! :D

min älskade

Jag kan läsa av varje liten rörelse på mindre än en sekund och veta exakt vad som kommer näst. Jag märker på din sinnesstämming hur du känner dig idag, och vad du kommer att provoceras av och inte. Jag känner av din oro, på din rygg och på marken. Det räcker med en klapp på halsen, du litar såpass mycket på mig för att det ska räcka och du ska tänka - Nu känner jag mig trygg eller jag gör rätt! Dina vändningar på huvudet mot mig vet jag exakt vad de betyder, en fundering på om det är okej eller om du gör rätt.
 
Jag vet hur du känner dig när du "tuggar" i luften, en stressak. Jag vet hur du skrittar, travar och galopperar när den minsta lilla spändhet uppkommer, den minsta, minsta lilla spändhet. Jag vet hur du reagerar för om det skulle komma en traktor, bil, ett djur eller andra saker. Du skulle vända dig mot mig för att se om det är okej. Om du inte skulle bli överraskad förståss, då skulle du hoppa iväg antingen framåt eller bakåt. Du skulle inte slita dig och inte hoppa på mig. Du är trygg med mig och jag är trygg med dig. Jag får dig lugn och du får mig lugn, min älskade fina Joyous <3 ingen häst eller människa kommer någonsin kunna ersätta dig.
 
Man får ett speciellt band med sin häst om man har ägt den som föl, ett starkt band och en bästa vän. Joyous kan få mig att gå från mörkrädd till trygg och lugn, sån är jag inte med någon annan häst. Vi känner varandra utan och innan och vi vet båda två hur vi reagerar i olika situationer. Vi litar på varandra och vi är trygga med varandra och vi båda kan läsa av varandra på en mikrosekund. Jag älskar dig nu och föralltid Joyous, så nära jag står dig har jag aldrig stått en häst och jag har aldrig känt någonting liknande för en annan häst. Tack, för att du är min, ingenting och INGEN annan kunde passa mig bättre. Du är speciell på alla sätt och vis, jag hoppas du är lycklig <3
 
jag älskar dig förevigt
 

Dagens bitter

Dagens bitter: Har ätit för mycket götting idag, ont i nacken just nu och det fanns ingen handduk efter att jag duschat.
 
Dagens positiva: Mysig promenad med Joyous, sov hur bra som helst inatt och min gosiga Krille-katt <3
 
Eddie fick vara med på ett hörn härnere också ;-)

Dagen!

Dagen började med en sovmorgon till tio (får ju passa på nu när jag snart börjar jobba varje dag, haha) = UNDERBART! Sedan gick jag upp, gjorde frukost, kikade på tv:n och tog mig en powernap för att jag inte hade något att göra ;-) haha!
 
Sedan drog jag ut till stallet och gick ut och gick med Joyous i 40 minuter, en liten paus från dressyrandet! Rida ut själv på honom kan/vill jag inte just nu heller. En av anledningarna är för att han inte har gått så mycket nu och för det andra så hade jag ingen att rida med = jobbigt om han skulle få stölleryck ;-) alltså om han reser sig och inte lyssnar på tillrättavisning. Bättre att isåfall undvika det så gott det går och konfrontera honom när man ser att det finns en chans att man kan "vinna". Helt onödigt att ge sig in i en strid med en häst på 600 kilo om man vet att man förlorar... Ibland kan det vara bättre att "släta över" det hela :) man känner ju sin häst så oftast vet man ju vad och när saker passar och inte!
 
Han hade iallafall chanser att resa sig när han kollade på saker och jag "provocerade" lite genom att gå tre steg före honom och krama om i longerlinan (brukar utlösa stegringar på det sättet på honom) men han var superduktig och tänkte framåt, - och gick framåt! Sån himla härlig promenad där min gosse fick en massa beröm, det var han värd!
 
När jag kom hem satt jag och tjöta med min bror och hans kompisar ett tag, klockan bara sprang iväg! Men himla trevligt ändå. Och imorgon ska jag in och byta framskärm på min telefon också, G-Ö-T-T!
 
 
 

Dagens bitter

Dagens bitter: Vuxna som beter sig som småbarn, folk som ljuger, att jag precis fick problem att stava till paket... Blev det rätt nu? Haha är faktiskt trött ;)

Dagens positiva: Jättefin häst när jag red, det blev spaghetti och köttfärssås till middag, mamma hade köpt hem glass och vi har hur många lussebulls-paket som helst! Säljs ju snart inte längre :)

Godnatten!


Bääääst!


Bläää

Är lite butter just nu ;-) har ni tänkt på vad många människor det finns som inte vet hur man kan bete sig egentligen? SKRÄMMANDE, när man tänker efter!
 
Jaja, hur som helst var min häst jättefin när jag red idag! Det tar sig sa mordbrännar'n ;-) hähähähä
 
 

Godnatt!

Innan jag säger godnatt så vill jag bara tillägga två bittersaker. Jag har ont i ryggen och det känns som jag håller på att bli sjuk, blää! OCH NU PRECIS KOM PYRET IN OCH KISSADE PÅ MIN MATTA, tack för det gubben... :P

Men nu ska jag sova, godnatt på er :D


Dagens bitter

Dagens bitter: Huvudvärk
 
Dagens positiva: Fått mycket gjort, fin häst när jag red!
 

Balbilder!

 
De två sista veckorna i skolan skulle jag vilja uppleva igen, fast för första gången! Alanya-resan, balen och studenten, fyfan va kul allting var!

Städ + dusch!

Ja, eftersom jag var igång med städandet från stallet så tog jag mig även en omgång med mitt rum. Vikt tvätt och plockat iordning alla kläder, rensat + bytt lite platser! Vet inte vad som hänt, helt ärligt.. haha
 
Jag är inte riktigt klar men jag mår inte jättebra så jag tänker nu ta duschen och sedan sätta mig framför TV:n ett tag och bara ta det lugnt! Fortsätter med städandet imorgon :-) Jag får ju passa på att göra allt som ska göras nu innan jag börjar jobba. Jobbar ju över hela julen förutom på självaste julafton då :-) och från och med den första Januari är jag deltidsanställd på Fazer! Det går bra nuuuu :D
 

Stallet i sex timmar idag..

Idag har jag haft en riktig pysseldag i stallet. Det började med att jag tog en fika med Anna. Pepparkakor och saft, jättegott! Sedan så gick jag ut i stallet och fick lust att rensa i mitt skåp så jag satte igång med det och sedan rullade jag ihop benlindor, packade ihop täcken som Joyous inte behöver nu över vintern samt plockade ihop tvätt och tvättade av några par benskydd. Jag fick väldigt mycket gjort och fint blev det också, nu ska jag bara ta med mina stora plastlådor ut till stallet och lägga upp på loftet och lägga i täcken och andra saker som jag inte behöver förrens våren! Skulle egentligen ha behövt gjort detta för längesen men bättre sent än aldrig!
 
Ridningen på Joyous gick bra, han känns väldigt mjuk och fin trots vilan. Jag har ju dock longerat och tömkört honom den sista veckan så han har väl hunnit komma lite i form! Han har iallafall inte tappat någon kondition eller muskler, det trodde jag inte heller eftersom det bara handlade om två veckor men iallafall! Nu rider jag ju mest loss och rund på honom och lite lättare arbetspass så han hinner komma igång. Men snart är allt som vanligt igen!
 

Godmorgon!

Var i stallet i nästan fem timmar igår så jag bloggade inte något pga att jag var så himla trött när jag kom hem. Hade tänkt göra det men jag orkade bara inte ;-) Så jag tog mig en dusch och kollade på film med min kisse istället, bara chillade lite sådär!
 
Nu ska jag faktiskt precis bege mig till stallet igen, så vi hörs senare ;-)
 

Chena

Idag tog jag mig en ordentlig sovmorgon. Jag tycker att jag var värd det efter att jag jobbat från måndag-lördag. Det var en väldigt välbehövlig sådan också! Har dessutom haft den tråkigaste helgen på lääänge, men thats life ;-) 
 
Nu ska jag åka till min fina pålle och motionera honom :) pusshäj!
 
 

Hej

Rebecca heter ja och jag är go å glá :D

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.