Somnade...

Idag innan mamma kom hem från jobbet så diskade jag och städade år henne här hemma. Lagade även mat åt hela familjen när hon kom hem, bolognese fick det bli! Lätt och gott :-) sedan så la jag mig i soffan och skulle kolla på några serier jag tycker är bra, meeen jag somnade och sov i nästan 2,5 timmar, hahaha. Som en klubbad säl verkligen... Min pappa och bror var in och pratade med mig men jag kommer inte ihåg vad vi pratat om och när jag blev väckt så snurrade det i hela huvudet och kroppen hade svårt att lyda för att jag var så trött, så det tog ett tag innan jag kom upp.. Behövde nog det, inte sovit så bra i helgen. Nu har jag iallafall landat i min underbara säng, godnatt!


Joy idag!

Även idag red jag i ridhuset på Joyous. Jag fortsätte lite på det jag gjorde igår, men idag red jag mycket på fyrkanten för att han skulle ställa, böja och jobba ordentligt genom hörnet. Jag var även såklart nogrann med rakriktningen, tempo, takt och bakbensaktivitet. Han vart riktigt, riktigt fin i slutet! Så jädra roligt! Imorgon är tanken att han ska få gå i skogen om vädret tillåter ;-) annars blir det uteritt på fredag! Är sugen på att hoppa med honom nu också, något att göra på lördag kväll kanske?
 
 
Här kommer en bild på Joyous när han var tre år. Guuuud va söt och liten!!
 

Älskade häst!

Från att jag hoppade av Joyous idag längtade jag redan tills nästa pass! Dvs imorgon. Underbara häst <3


Dressyrpass på Joyous!

Idag gick jag ner i ridhuset med Joyous efter att han fått två vilodagar. Denna hästen slutar aldrig att förvåna mig, han var så mjuk att rida! Bättre än förra veckan till och med. Dock så "högg han ifrån med huvudet" ett par gånger. Men det var tre andra hästar i ridhuset som red alla möjliga olika vägar (slutor, öppnor osv) och så var det musik på. Både jag och Joyous blir otroligt okoncentrerade när det är musik på och när de andra som rider i ridhuset rider mycket diagonaler och vägar som blir svåra att förutsäga. Jag tycker det är skitjobbigt verkligen för jag hatar att vara i vägen... Jag ska nu börja rida med musik i ridhuset oftare, för både min och Joys skull :)
 
Joy var iallafall kanonfin i galoppen när två ryttare gått ut och musiken stängts av, haha... Det sitter nog omedvetet i mitt huvud bara..
 

Att flytta hemifrån...

...är något jag längtar till otroligt mycket! Jag trivs väldigt bra hemma, så det är absolut inte det. Men tänk vad roligt att först fundera ut vart man vill bo, sedan leta lägenhet, åka och kolla på lägenheter och sist men inte minst inreda och flytta!! Jag har redan börjat köpa på mig saker inför min framtida flytt och någon dag nu i veckan ska jag även åka in till IKEA och kika på kastruller, stekpannor, bestick, glas, kaffemuggar osv osv. Jag är faktiskt jätte taggad!
 
Det är mer de mindre och billigare sakerna jag ska köpa på mig redan nu, för det drar iväg i längden. Den dagen jag flyttar så kommer jag ju behöva köpa andra saker, som en soffa, köksbord och en ny större säng kanske?! Och en massa mer, det är ju inte bara att flytta... Så jag kommer lägga undan några tusen i månaden inför min framtid, jag vill inte ta lån på möbler helst så det blir ju vad jag gör det till. Jag har ju också endel sparpengar som antagligen också kommer gå till detta. Min plan är ju också att kunna köpa med mig en tvättmaskin OCH en diskmaskin till lägenheten...
 
Den saken jag isåfall kommer köpa först av det är en tvättmaskin, känns mycket fräschare att ha en egen och bara tvätta sina egna kläder i. Diska kan jag stå ut med faktiskt... Det är inte så farligt om man drar på hög, bra musik. Detsamma gäller städningen! Det värsta är matlagningen, jag HATAR att laga mat...
 
Så jag har sagt såhär. När jag flyttar ihop med någon så kan jag göra ALLT bara jag slipper att laga mat... Haha, någon som känner sig manad? :D
 
Jag kan inte ens koka ris... "boyle in bag" stog de på påsen, jag öppnade den... Det vart ris överallt! Skämt åsido, det gör jag aldrig om igen.. haha
 
När jag ska till IKEA ska jag även kolla på sängkläder, gardiner, handdukar och diverse andra saker som är behövligt. Sängkläder och gardiner är något jag tycker är jätteroligt att köpa! Dock kommer jag ju såklart att bara köpa mer "jordnära" färger på sånt (speciellt gardiner) tills man vet hur lägenheten ser ut och hur man ska inreda osv.
 
Jag kommer inte köpa en massa onödiga saker förrens jag väl har flyttat. Det är detaljerna som gör hemmet så det är ingenting jag kan planera innan jag vet vart jag ska bo och förrens jag köpt alla möbler. Men fyy, vad taggad jag är! Det finns så mycket mer jag kan skriva om hur jag vill ha det eller hur jag planerar allt men det blir för mycket text känner jag, haha.
 
Om ett år bor jag inte hemma, men jag kommer antagligen att flytta innan jag förväntar mig att göra det ändå. Om allt går som jag vill dvs. Har redan börjat kika lite på lägenheter ;-) oooops!
 
 
 
blir inga bilder, datorn vill inte samarbeta..

Stan med Kajsa!

Idag så drog jag och Kajsa iväg till stan för att shoppa lite! Först var vi inte alls på shoppinghumör så vi gick och åt och bara prata i säkert 1,5-2 timmar, hur skönt som helst! Sedan drog det igång. Jag köpte först ett par klackskor med ganska låg klack, mer sommarskor men hur fina som helst! Sedan köpte jag smink och två tröjor (passar också super till sommaren) på HM, underkläder på Lindex och slutligen ännu ett par skor på Stadium. Björn Borg, vardagsskor. SKITNÖJD!
 
Nu sitter jag och färgar håret och DÖR lite av att det kliar så mycket, haha.. Mahogny får det bli denna gången!

Utgången SÖG

Haha, fyfan vilken tråkig kväll, sämsta någonsin tror jag... Sååå, nu ska jag fan va nykter tills våren-sommaren där någongång. Kanske ännu längre... Haha, jag är så jävla trött på att dricka men ändå gör jag det inte speciellt ofta? Skit samma, startar ett "nytt liv" med träning, ridning och jobb istället! Yäääy
 

Duktiga Joyous!

Idag kom det ju som sagt en tjej och provred Joyous. Det fungerade väldigt bra! Hon var inte van att rida en häst som var så fram och med sån gång som Joy har. Jag vet själv mycket väl hur jobbigt det kan vara i början... hehe, omställning från ponny till Joy (y) Men Joy skötte sig superbra iallafall! (y)
 
Nu ikväll ska jag och Carro ut på krogen, sugen på att dansa men inte på att dricka... Men jaja, får väl ställa upp för laget! Hon har ganska nyss gjort slut med sin kille :)) Men blir nog väldigt lugnt med drickat för min del. Brukar säga att jag är som 50 i huvudet, tråkigare nittonåring finns nog inte x)
 

musik på högsta volym!

Eftersom min fula, gula bil nu är trasig så lånar jag nu mest mammas bil när jag ska iväg och jobba eller till stallet... =INGEN BAS. Snacka om tråkigt? Jag hade faktiskt funderat på att sälja mina basar eller ge dem till bror min men nu när jag varit utan dem i lite mer än en vecka så känner jag BIG NO på det... Hahaha
 
Sitter nu på pappas dator och "dunkar" musik. Gangnamstyle på högsta volym ;-) Får jämt lite sådär musikabstinens nu när jag inte lyssnar på det varje dag. Och att sjunga är ju inte helt fel det heller! Hahaha, låter helt underbart bra vill jag upplysa er om...
 
Iallafall så tänkte jag att jag skulle sälja min lilla Golf och köpa mig något annat. Men jag tror faktiskt att den får bli kvar (kanske). Det är min mosters man som fixar bilen och han säger att det är den bästa golfen man kan ha (4), bästa motorn tror jag han menade... Men jaja, funderar på att lacka om den till någon grym färg och sedan ha kvar den ett tag till! Jag hatar ju faktiskt bilen bara pga av att den läckt, vilket nu är fixat och dess hemska färg. Så jag kanske gillar den liiiite mer om jag lackar om den?
 
Fast jag har också insett att den är otroligt klen... MYCKET roligare att köra mammas bil som det händer lite i när man gasar! Det går riktigt fort till Säffle och hem när jag är där och jobbar. Haha, så jäääkla kul ju :D men är nog bäst om jag tar tillbaka min bil, annars äre väl fina böter på G och så kanske körkortet ryker om jag har otur, det äre ikke värt!
 
 
 
Hittade ingen passande bild...
Jaja, nu blire att äta vesuvio med isbergssallad och gurka med mild sås! Lätt den godaste pizzan ever! Och senare ikväll ska jag väl antagligen käka lite choklad och popcorn, fredagarna brukar sluta så... Haha! Men jag är ju faktiskt så duktig och inte äter massa onyttigt på veckodagarna nu iallafall!
 

Joyous idag!

Red ju som sagt i ridhuset idag med min lilla odåga :) Hehe, nej han skötte sig jättebra. Orkar inte riktigt få med sig bakbenen jämt men det är förståeligt. DOCK så har jag svårt att anpassa mig till det och vill gärna rida som jag gjorde när han var som mest igång. Alltså att aktivera HELA tiden och inte nöja mig med de steg han orkar. Men det blev mycket, myyycket bättre i galoppen! Där var han superfin så det känns kalaskul :-) Men jag ska verkligen tänka på att inte vara för hård på honom kommande veckor tills jag kan det ;-)! älskade lilla pöjken <3
 

HEEELG

Åhh.. Denna helgen kommer verkligen passande! Jag har haft en riktig "mördarvecka" (om man nu kan ha det med mitt jobb?) så det ska bli skönt med två dagars slappande! Känns som att min rygg och nacke kan behöva det.. Men innan jag får ta fredagsmys så ska jag rida Joyous i ridhuset! Och imorgon har jag utsläpp i stallet, jaja sova kan man göra när man blir gammal ;-)
 
Hahaha, min underbara misse <3

Lite update om Joyous!

Jag har nu bestämt mig för att leta upp en medryttare åt Joyous. Det gör jag endast för att jag känner att jag inte har tid just nu och jag vill ge honom så mycket mer än vad jag kan för tillfället. Jag vill också kunna tävla, träna och komma framåt i hans utbildning men det är väldigt svårt att göra det när jag knappt hinner rida 4-5 dagar i veckan... Jag har haft väldigt svårt att komma igång nu efter hans viltervila. Dels pga tiden som inte riktigt finns och dels för att han är en klumpehäst som trampar sig så han får ont och så har han tappat en sko. Riktigt tråkigt för nu känner man att han tappat endel...
 
Men iallafall så la jag ut annons på facebook (som vänner delade vidare), hästnet och blocket. Första dagen ringde en tjej och var intresserad så hon kommer nu i helgen och provrider honom! Hoppas, hoppas att de passar :-) Tanken är att medryttaren också ska få träna med jämna mellanrum så att han/hon lär känna Joyous, så den möjligheten kommer jag ge Joyous medryttare! Sedan så har jag även sagt att han rids så som medryttaren känner för, lite blandad kompott beroende på vad han har gått innan och vad han ska göra efter. Men alltså att han kan ridas dressyr, i ridhuset, bomarbete, rida på utebanan eller ut. Jag vill inte vara för "bestämd" på vad han ska göra. Det ska vara kul för medryttaren att ha honom också, inte som ett "jobb" åt mig. Visst kanske jag får bestämma lite emellanåt om han ska tävlas eller något annat. Men annars kommer det vara väldigt fritt :)
 
En bild på Joyous från idag!
 
Idag red jag lite dressyr på Joyous i ridhuset. I början kändes det lite knackigt och han ville inte riktigt gå fram. Men man får vara tålmodig, han är lite segstartad ibland ;-) Jag började iallafall med att rida på volt och på fyrkanten och tillslut kom han igång riktigt bra! Jag var väldigt noga med grunderna, tempo, tackt, form, böjning, rakriktning, hörnpasseringarna och vägarna. Det är så det kommer se ut i någon vecka tills han är mer igång. Men han var riktigt duktig! Väldigt fin i galoppen och försökte hela tiden. Jag blir lika förvånad varje gång över hur snäll han är och att han vill vara ryttaren till lags så mycket! Försöker alltid göra rätt och att jobba, det är kuuul ;-)

Dagens bitter

Dagens bitter: jobbig bror :)))))


Vad ska man göra?

åååh, jag har så mycket innanför mitt pannben som jag måste tänka över och igenom, ORDENTLIGT. Vad är bäst egentligen? Tänk om jag gör ett stort misstag? Eller tänk om det är helt rätt? JAG kanske behöver en stor jävla förändring i mitt liv med tanke på allt som hänt, få chansen att känna mig fri. Men ingenting behöver vara permanent....
 
 
"När du står inför ett val som du vet kan förändra
hela ditt liv, säg då inte nej bara för att du är rädd...
Då kommer du garanterat ångra dig, förr eller senare."

we're gonna try again

ingen kan älska så som jag älskar dig.
underbar och älskad <3

inspiration

 

Ridit på plutte!

Både igår och idag har jag ridit på min fina häst, första gången på någon vecka eftersom han har vilat! Båda dagarna har gått jättebra, jag har inte ens behövt longera galningen innan ;-) Idag fick han kämpa på bra, mycket halvhalter och låång förberedelse inför hörnen då han bara ville springa igenom dem utan att jobba under sig och forma sig. Han blev jättefin tillslut! Det är rätt kul att gå tillbaka något steg och traggla med något som är så enkelt för oss båda egentligen. Nu är han ju bara oriden så det är därför han inte riktigt orkar hela tiden. Så idag har vi jobbat med hörnpasseringar, rakrikting på spåret och självklart formen på både volt och rakt spår. Igår när jag red var det mer känna på och ta igenom, inte mycket noggrannare än så :-)
 
Imorgon ska jag rida ut med Anne-Marie och Pamistan! Tror faktiskt jag ska rida utan gramanen, han har skött sig så bra nu den sista tiden och nu vet jag hur och när jag ska tillrättavisa honom, och allt med hjälp från Anki. Så jag tror jag testar! Om han inte verkar väldigt överallt och ingenstans under intag + när jag gör iordning honom. Jag känner honom såpass väl att jag vet om jag kommer behöva gramanen innan eller inte, men ibland brukar jag ha den som en extra säkerhet :-) iallafall när jag rider ut. Så vi får hoppas att vädret är bra imorgon också!
 

Today´s

Vad har ni haft för er idag? Jag har faktiskt inte gjort någonting vettigt alls. Jag lät en tjej i stallet mocka och fixa åt Joyous idag för jag kände mig hemskt trött nu på eftermiddagen, nästan bakfull. Jag la mig iallafall och bläddrade i en tidining och bestämde mig sedan för att blunda ett tag och låta mig sova i en timme. Jag sov som en klubbad säl ungefär, haha. Nu känner jag mig mycket piggare och känner mig mer redo inför att jag börjar jobba imorgon, fem dagar i veckan, i sex månader framöver. LOVE IT! Har även fått erbjudande om mer plockjobb som jag givetvis kommer tacka ja till. Jag är också 99% säker på att jag kommer få förlängt efter dessa sex månaderna, de är väldigt nöjda med mig alltså ;)
 
Nu ska jag ta te med min kära mor och sedan lägga mig och "läsa femtio nyanser av mörker" den andra boken av "femtio nyanser av honom", bra böcker faktiskt! Jag har även en hel del att grubbla på så vi hörs!
 
 
 

Lista över året

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
Haha, tyvärr inget...

Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inga nyårslöften, vad jag kommer ihåg...

Blev någon av dina vänner förälder i år?
Hm, ja typ

Dog någon som stod dig nära?
Nej, som tur är!

Vilka länder besökte du?
Turkiet och Sverige ;) hehe

Är det något du saknar år 2012 som du vill ha 2013?
Nej, egentligen inte :)

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Åkte utomlands, tog studenten, tävlade på min fina Joy...

Vad var din största framgång 2012?
Studenten och att jag blev deltidsanställt nu år 2013 :) och min häst får jag väl ändå säga!

Största misstaget?
Jag är nöjd med över att allt blev som det blev, så inte något vad jag kan komma på :P

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja, jag krockade ju i Januari och sjuk är man väl nångång :)

Bästa köpet?
Hoppsadeln..

Vad spenderade du mest pengar på?
Min häst

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min familj!

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2012?
Flytta på dig, Shooting star, Gangnamstyle osv

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Hm, ledsnare. Har ju större delen av detta året inte mått så bra.

Vad önskar du att du gjort mer?
Skrattat kanske? och sagt ifrån när det behövdes.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit godis... men gött äre ju ;)

Hur tillbringade du julen?
Med min underbara familj <3

Blev du kär i år?
Nej :)

Favoritprogram på tv?
American funnies homevideos!

Bästa boken du läste i år?
Femtio nyanser av honom.

Största musikaliska upptäckten?
Att jag gillar mycket blandad musik.

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Jobbade, var i stallet och blev firad av familjen + vänner till familjen.

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Haha, mycket som skulle kunnat göra det men jag vill ändå inte ändra på någonting...

Hur skulle du beskriva din stil år 2012?
Rätt vanlig, bättre på slutet ;)

De bästa nya människorna du träffade?
Min stallägare och stallvänner :)

Årets besvikelse?
Vänner man aldrig trodde skulle svika. Men som sagt, jag vill inte ändra på hur någonting har blivigt. Falska människor klarar jag mig bra utan.