Att vara positiv..

... är inte alltid så lätt. Men jag tror ändå att man mår bäst av att försöka vara och tänka positivt!
 
Jag har under en längre tid inte mått så bra. Av många olika anledningar, bl.a. sjukdomen. Jag har under detta inte varit speciellt positiv, så från ett år tillbaka så kändes det som allt gick helt åt skogen för mig. Verkligen ALLT. Och som jag sa så är det inte lätt att vara positiv när man känner att man mått dåligt under en längre tid. Men det finns en sak jag kan trösta alla er därute med! - Det blir bättre och även om ni inte tror på det nu så kommer ni få se. Det gäller att ha tålamod! Och under eran dåliga period, glöm inte bort era nära!
 
Just nu känner jag verkligen hur allt rullar på för mig. Mitt liv är äntligen i rullning, det händer saker! Jag sitter inte fast längre, jag är redo för att leva livet igen. MER än vad jag gjort förut. Jag har nog aldrig känt mig så levande som jag gör nu, och ja, jag är faktiskt lycklig! (och joo, man kan vara lycklig som singel ;)
 
TACK, till min älskade mamma och pappa som alltid har funnits där och stöttat mig i alla mina svårigheter. Jag älskar er mest på denna jord <3 <3 <3
 
 
 
 
Lista över vad jag är sjukt tacksam över:
 
1. Att jag klarade att ta körkort (första försöken!!)
2. Att det är just JAG som äger Joyous!
3. Att mina föräldrar alltid ställer upp och finns för mig!
4. Alla de vänner som svek mig, jag mår bättre utan er och ni har gjort mig starkare!
5. Att jag fick reda på vad det är för sjukdom jag har och att det finns mediciner för det!
6. Alla mina nurvarande vänner!
7. Att jag har ett bra jobb som jag trivs med!
8. Att jag har varit med allt som jag varit med om, det har format mig.
9. Att just våran familj fick Pyret, Eddie, Goffy och Krille!
10. Att mina nära och kära är friska och krya!
 
(Tycker att ni alla ska skriva en sånhär! Tänkt positivt nu!!)
 
Sen finns det ju självklart en massa saker som jag är glad över. Som t.ex. systemkameran, min bil, mammas goda mat, en underbar säng, att jag bor i Sverige och ja, massa mer!

Lugn helg

Denna helgen har varit väldigt lugn för mig, så skönt! Har tänkt att jag ska ladda upp inför våren/sommaren där någonstans ;-) Joyous helg har också varit lugn. Fredag - uteritt, lördag - vila och söndag - uteritt. Jag tycker att han gått mycket dressyr den senaste veckan och sen var det verkligen underbart väder idag!
 
Idag var jag även in till Elgiganten och köpte mig något som jag har velat ha i måånga år. En systemkamera! Så nu framöver kommer det komma mer och finare bilder ;-) Har provat den på katterna och hunden änsålänge och I LÖÖÖV IT! Imorgon ska jag ta med den till stallet och fota Joy om det är bra väder! Och om det inte är det så har jag hela våren och sommaren på mig att ta fina bilder! Och några år till ;-)
 
Canon EOS 600D

hej, hej hemskt mycket hej!

Jag hade ju tänkt att skriva lite om träningen jag hade i torsdags men jag har inte orkat förren nu :) Alltid kul att läsa tillbaka på sånthär!
 
Det första Anki sa till mig när hon kom in i ridhuset var "Han såg jättefin ut igår Becca... Detta är en väldigt fin häst! Nu kommer även hans gångarter bara bli bättre och bättre detta året och kanske även nästa. Det ser ju ut som att han har växt klart nu också, han ser inte lika gänglig ut. Jag tror inte han växer något mer på höjden iallafall, breddar sig lite gör han nog ett tag till iallafall. Ni har nog två roliga år framför er!"
 
Så det kändes jättebra! Jag fick iallafall prova på lite LA grejer. Inget jag har gjort sedan jag satte igång honom för att jag vill att Anki ska se första gången så att jag gör rätt. Vill ju inte att han ska lära sig fel! Så jag red lite skänkelvikningar, fattningar från både trav och skritt, öppnor (i lösgörande syfte), förvänd galopp och så testade vi att rygga. Han fattade ingenting... Haha! Men jag ska rygga honom från marken efter varje pass nu i två veckor och sedan ska han inte ryggas alls i en vecka och så får vi se om det sitter sen :-)
 
Anki tyckte iallafall att jag kunde anmäla och starta en LB om 2 veckor om jag var sugen. Jag var INTE beredd på att hon skulle tycka att han var så fin. Faktum är att jag inte ens var beredd på att han skulle vara så fin som han var heller men! Ooooooch hon gissade på att vi är klara för LA om 4-6 veckor ;) bara ryggningen kvar! NU KÖR VIII!
 
 
Här ser vi en bild på min välfriserade (hoost) snygga häst! Kan dock säga att det är han själv och hans hagkompisar som har ordnat detta. Inför kommande tävlingar kommer han bli halvt dränkt i vax, haha.
Men visst har han fått en biffig hals för att vara Joy? :D Han har ju alltid haft en väldigt tunn hals.

Sjukdomen

Det har nu gått ca två veckor sedan jag fick reda på att jag har en kronisk sjukdom. Jag började också äta medicin samma dag som beskedet kom. Jag har märkt redan nu att vissa saker har blivigt lite bättre: Jag är inte lika blek (bara om jag är trött), min hud är inte lika torr som innan och jag blir hungrig.
 
Blekhet, torr hud och att inte ha någon aptit är bara några av mina symptom på sjukdomen. Många som har denna sjukdomen har ingen aptit och äter inte mycket, men går upp i vikt. Jag själv äter precis lika mycket som innan och rör på mig lika mycket som innan, men jag går upp i vikt. Många människor säger att jag faktiskt är smal men jag har ALDRIG varit så stor som jag är nu, även om det inte är stort liksom. Men det är inte NU jag oroar mig över, utan det hur det blir om medicinen inte ger med sig...
 
Sedan att min trötthet (som jag haft i flera år) nu håller på att ta kol på mig. Det är ofta som jag inte har motivation till något, och då menar jag verkligen inget. Jag orkar inte göra någonting. Varje kväll när jag ligger i sängen och planerar kommande dag så måste jag alltid se till att jag planerar in minst en middagslur, det är jävligt svårt att få ihop dagarna då när man har jobb, häst, tränar och sedan vill umgås med sina vänner när man vet att man absolut minst måste sova en timme.
 
Vad händer om jag inte sover då? - Det känns då bokstavligt talat som att jag ska klappa ihop. Jag gör det jag måste, utan någonsomhelst ansträningning. Jag gör det som en maskin. Till och med att ta in FYRA HÄSTAR från hagen kan bli jävligt jobbigt, ibland är jag så trött så att jag bara inte orkar ta den där sista vändan och hämta den sista hästen, men jag gör det ju såklart iallafall men det brukar sluta med att jag blir oengagerad när jag kör bilen hem, jag sluddrar när jag pratar och blir lätt sur. Jag kan med lätthet sova i 12 timmar på en natt, men fortfarande vara trött och måste sova middag.
 
Förutom tröttheten och viktuppgången så är också de koncentrationssvårigheter och minnesförluster (dåligt korttidsminne) jag får otroligt jobbiga. Detta jag sitter och skriver just nu är ganska jobbigt det med. Så nu vet ni iallafall vad det beror på om jag har skrivit någon mening konstigt, haha.
 
Iallafall så har jag nu varit på Step Up två gånger och även arobics en gång. Jag hänger inte med alls! Och jag tycker verkligen sånthär är SKITKUL och jag har faktiskt alltid varit väldigt bra på sånt också. Även kommit in i nya steg och rytmer snabbt. Nu står jag bara och trampar och försöker för allt i världen komma ihåg vad det är vi gör. Jag minns inte ens det första steget på "dansen", inte en enda gång. Så jag brukar försöka att läsa av personen framför mig så fort personen rör på sig, och då måste jag ju vara jäkligt snabb om jag ska hinna med, så det är inte heller så lyckat, haha. Så jag undrar faktiskt vad jag ska göra. Kanske är det lika bra att bara simma, gå ut och gå, springa, gå på gym (tråååkigt) och sånt som man inte behöver tänka så mycket för att göra eller ska jag inte göra något alls kanske förrens medicinen har verkat?
 
Imorgon ska jag även ha min första dressyrträning för Anki med Joy sedan jag fick reda på min diagnos. Jag är väldigt orolig över att min sjukdom ska påverka min ridning, vilket den iofs delvis redan gjort. Men det beror mest på tröttheten. Jag vet att jag redan i somras kunde ha svårt att minnas vart jag skulle rida. Såvitt jag minns så kom jag alltid på det men det känns som sjukdomen blivigt värre nu. Kommer jag ens kunna tävla? Kommer jag minnas ridvägarna? Kommer jag kunna koncentrera mig och lyssna på träningarna?
 
Många av er tycker säkert jag överdriver, men precis såhär jobbigt har jag det nu. Jag skäms jättemycket när jag glömmer bort något jag varit påväg att säga. Det gjorde jag inte innan jag visste att jag var "sjuk", men nu är det bara så pinsamt att behöva säga - Asså, jag glömde bort vad jag skulle säga eftersom jag är sjuk... Känner mig psykiskt störd när jag kläcker ur mig något sånt, för jag ser ju inte sjuk ut?
 
Det finns också folk som sagt -"Vaddå sjukdom? Det är väl ingen sjukdom?". Mm, känns ju också kul att höra. Är jag störd då eller vad påstår ni? Men jag ber er nu mina nära och kära... Det tar mellan 6-12 månader (minst) innan medicinen kommer ge resultat. Så ha lite hänsyn och försök förstå. För trots att det inte är någon allvarlig sjukdom jag har så är den en riktig pain in the as ändå. Den förstör mitt liv på sätt och vis.
 
Innan jag visste om att jag var sjuk så var jag såhäääääääääääääääär nära på att sälja Joy. Så jag är sjukt tacksam över att jag fick reda på det innan jag gjorde något så dumt. Men jag orkade inte, jag orkade verkligen inte med att rida varje dag och jag tyckte synd om honom. Han tycker om att få röra på sig och bli ompysslad, så det var endast för hans egen skull jag funderade på det. Men nu verkar den motivationen ha kommit tillbaka iallfall, det beror väl antagligen på att jag faktiskt vet varför jag känner som jag gör och Joy får helt enkelt vila de dagar jag verkligen inte orkar, det får vara så tills jag mår bättre. Jag är sjukt glad/tacksam över att jag fick reda på min sjukdom nu, att jag inte sålde Joy och att min motivation och ork till häst har kommit tillbaka!
 
Jag vet att många har det mycket värre än mig och jag vet att jag egentligen inte borde klaga men jag var tvungen att skriva av mig lite :-) jag hoppas att folk kan läsa och försöka förstå. Det skulle vara skönt om ni kunde förstå hur jäkla trött jag alltså är och vad jobbig vardag jag har för tillfället. Men det kommer ju bli bättre! Om ett år är jag fitt fore fight igen! lagom till vintern... Hahaha x)
 

Godnatten

Kollde på melodifestivalen förut igen, jag älskar det!! Haha :D måste säga att vi har de bästa programledarna iår iallafall. Sjukt bra jobbat! Snygg-Danny ;-)
 

Män som näthatar kvinnor

Nyss kollade jag på Uppdrag granskning om män som näthatar kvinnor. Man fick då se när två tjejer skrev ett inlägg på HM´s facebook sida om en tröja som de sålde i butiken. På tröjan var det ett tryck med en artist (?) som hette Tupac som då blev skjuten till döds, men han hade våldtagit en kvinna och det ifrågasatte dessa två tjejerna på HM´s facebook sida. De undrade om HM stöder våldtäckter och mord.
 
Efteråt så dök frågan upp -"Ska man ta detta på allvar?"
Jag känner bara herregud. Det är väl klart att man ska ta detta på allvar! De mesta av komentarerna är NOG tomma hot, men det finns ingen som helst garanti på det! Sen även om det inte skulle hända någonting med personerna som blir hotade så kan jag tänka mig att det tär på personerna psykiskt att veta att främmande (eller människor överhuvudtaget) vill våldta och mörda dem på grund av en åsikt! Alla har rätt till att tycka som de gör, men jag tycker ändå att man ska gå efter "har man inget snällt att säga, så ska man inte säga någonting alls".
 
Jag tycker också att det är konstigt att man ens ska behöva använda sig av det citatet angående en sånhär sak. För när någon skriver en åsikt om något så finns det ingen anledning att hota någon människa bara för att man inte håller med. Det är skrämmande!
 
Och som jag sa så tycker jag att man ska ta detta på största allvar. Även om inte den hotade personen någosin möter den som hotat så kan det hända att den som blev hotad mår väldigt dåligt över detta, behöver ändra sina rutiner i vardagen och framförallt är rädd varje dag. Att hela tiden gå med ångest över vad som kan hända. Som de sa i programmet så vet man inte om det finns någon som menar allvar. Så ja, detta kan leda till deppressioner och kan ge många andra allvarliga konsekvenser, som att den utsatta kanske faktiskt tar självmord tillslut. Det ska inte behöva hända och ingen ska behöva ha den tanken!
 
När jag såg detta programet så funderade jag över om jag någonsin har sagt någonting som någon annan tar som stötande. Det har jag säkert gjort tänkte jag (fast såklart inte alls i den utsträckningen som de i Uppdrag granskning) och kände då vad jobbigt det kändes. Man vet ju faktiskt inte om personen tar åt sig även om man bara släpper en liten komentar. Alla har olika psyke men det ska ändå inte behöva spela roll. Alla människor är människor, alla har känslor. Så jag kommer iallafall tänka efter en eller två gånger om jag blir provocerad av något i framtiden... Kommer du? Även om jag vanligtvis inte brukar bry mig att lägga mig i disskusioner om jag inte håller med.
 
Bild lånad från Google.
En av många människor som har fått ta mycket näthat.

babbeeel

Skrev detta på min facebook igår kväll. Lite av allt mitt grubbel...
 
Läskigt att livet kan vända så fort. För ett år sedan hade jag ingen aning om att jag skulle vara där jag är idag, men jag är glad över hur allt har format mig och vem det har gjort mig till. Jag kan verkligen inte tänka mig hur mitt liv kommer att se ut om ett år från och med nu, läskigt men spännande. Det är så mycket jag vill. Läsa vidare? Jobba utomlands? Flytta långt ifrån Karlstad eller stan...na kvar här i Vålberg? Jag har inte mycket som håller mig kvar här, men det som gör att jag stannat änsålänge är det viktigaste i mitt liv. Min familj och mina nära och kära. Man lever bara en gång men ska man då kasta bort dyrbar tid med människor man tycker om? Jag undrar också vem som blir min man, när jag får barn, om jag någonsin blir bra på något, om jag kommer att bli lycklig och om jag kommer tänka tillbaka på mitt liv när jag är gammal och tänka "- Detta gjorde jag bra. Jag har gjort mitt här och jag är stolt och nöjd över allt jag åstadkommit, jag har haft ett bra liv och jag är lycklig". Bara tiden kan utvisa... Jag brukar tänka på ren värmländska "Det ordner sig!". Va med dem du vill vara med och gör det du vill göra. Ingenting är omöjligt, slösa inte bort för mycket tid på att grubbla, lev!
 
Jag är en person som tänker otroligt mycket, som de flesta tjejer antar jag. Alanyserar och grubblar över allt som går och allt som inte går. Man gör ofta problemen större än vad de redan är men det är ett sätt att hantera starka känslor, iallafall för mig. Jag är så himla nervös över min framtid, den känns så osäker just nu.. Det beror mycket på att jag inte vet vad jag vill göra i framtiden. Eller egentligen vet jag, men det fick bli en plan B såå jag får tänka om..
 

UNDERBART VÄDER

Eller inte nej... Meeeen hästarna matar inte sig själva så jag ska strax iväg och ta in dem. Fick bli en liten snabb update sådär, hörs seeeen
 
 

test

OM DIG/ ALLMÄNT - Hur gammal är du? - 19,5 år ;)
Hur lång är du? - ca 162
Hur mycket väger du? - 56 typ..
Har du några piercingar/tatueringar? - en tatuering och tre piercingar!
Vilken skola går/gick du på? Gick på Lillerud
Vad vill du bli när du blir äldre? Har funderingar på polis
Har du syskon? - en bror
Vart bor du? - Karlstad typ
Är du nöjd med dig själv? - Ja, det är jag väl :)
Vad tror du andra får för intryck av dig? - Snäll, glad, men rak på sak som säger vad jag tycker. Sååå, en pain in the as ibland ;) för de som inte tål sanningen eller att bli ifrågasatta
Din favoritmaträtt? - Potatisgratäng med kyckling och en god sås!
Vilken maträtt kan du verkligen inte äta? - Alla äckliga maträtter ;d haha
Din naturliga hårfärg? - mellanblond


- SENASTE -
Som ringde dig? - Dan, min jobbarkompis ;D
Som smsa dig? - Annika
Som du smsa? - Dan
Som du kramade? - Mamma
Som du slog? - Min bror
Som du bråka med? - Min bror
Som massera dig? - Min kiropraktor...
Som du dela dricka med? - Caroline
Missade samtalet? - Mamma


- KÄRLEK & SEX - Hur många gånger har du varit kär? - 1
Är du romantisk? - Ja, det är jag när jag vill va det.. haha
Kärlek vs sex? - Kärlek
Har du haft ett kk-förhållande med någon? - Nej
Vad faller du för hos killar? - Hm, snygga, som får mig att skratta, självsäkra osv osv...
Tror du att man kan hålla ihop föralltid? - Ja, jag hoppas på det iallafall, haha
Har någon varit otrogen MED dig? - Nej, inte vad jag vet iaf
Har någon varit otrogen MOT dig? - Tror inte det
Har DU någonsin varit otrogen? - Nej, aldrig. Och det kommer AALDRIG hända heller
Hade du berättat för dina förälrar om du hade blivit gravid? - omöjligt just för tillfället men ja ;)
Vad använder du för preventivmedel? - ppiller
Vid vilken ålder tycker du det är okej att bli sexuellt aktiv? - 15 typ. Tycker att kroppen ska få bli "klar" innan man börjar med snusk, haha
Vad är det finaste en kille kan säga till sin flickvän? - Något unikt, som han inte sagt till någonannan. Eller typ, jag älskar dig, jag saknar dig


- ANVÄNDER DU -
Deodorant? - Ja
Parfym? - Ja
Kjolar? - Ja
Klänningar? - Ibland
Hårmousse? - Nej
Hårspray? - Ja
Klackskor? - Ja
Body spray? - Ibland
Rouge? - Sällan
Foundation? - Ja
Ringar? - Typ aldrig
Mössa? - Ibland
Hårband? - Nej
Nagellack? - Sällan


- SANNINGEN OM DIG/ DÅLIGHETER -
Har du snattat någon gång? - När jag va liten
Har du druckit alkohol? - Ja
Röker du? - Nej
Snusar du? - Nej,
Har du druckit så mycket att du spytt? - Ja,
Har du slagit/kastat något mot en glasruta så att den krossats? Nej
Har du tagit droger? - Nej, och det kommer inte hända heller.
Har du druckit en alkoholdryck utan att veta vad det är för något? - Tror inte det.
Har du strulat med en främling på fyllan? - Ja
Ljuger du ofta för dina vänner? - Nej? Haha
Har du tagit en väns pojkvän? - Nej...?
Umgås du i kretsar där folket brukar "röka på"? Nej.....
Har du hotat någon? - Haha, jaa
Har du mobbat någon? - På skoj typ


- VEM/VILKA -
Saknar du? - Finns väl iaf en :)
Vill du träffas just nu? - En.. hahaha
Umgås du mest med? - Min familj och min häst, forever alooone ;)
Stör du dig på? - JOBBIGA jävla människor
Ringde du senast? - Mamma
Skrev åt dig senast på facebookchatten? - Martine
Vem puffade dig senaste på facebook? - Robert
Vem skrev du senaste med på msn? - Haha, ingen aning. Längesen jag va inne där...
Vem kommer du träffa imorgon? - Fölk på jobbet osv..
Vem har du inte träffat på längre? - Mitt ex, hahahaha
I din klass umgås du mest med? - Jöbber jag vettu
Skulle du vlija se ut som? - ingen


- JA/ NEJ FRÅGOR - Är du helsvensk? - Ja
Är du glad just nu? - Nja Har du en hund? - Ja :)
Har du en katt? - 3 ;)
Har du varit utomlands nångång? - Ja, turkiet!
Har du svarat ärligt på alla frågor? - Ja
Är du blyg? - Nej, inte direkt längre. Beror väl på.
Ska du ta körkort? - HAR :D
Ska du tatuera dig/pierca dig? - Har ju, men någon mer tatuering blir det nog.
Vill du har barn? - Ja
Har du en egen dator? - Ja
Går du i högstadiet? - Nej
Går du på gymnasiet? - Nej
Jobbar du? - Ja
Är dina föräldrar skilda? - De är inte och har aldrig varit gifta :P
Mår du bra just nu? - Rätt bra iallafall. Har ju egentligen väldigt mycket jag är nöjd över men något fattas :)...

 


så äre

Make your move before I´m gone...
Cause people change and hearts move on
 

utsläpp

Imorse hade jag utsläppet i stallet. Finns det något bättre än att mötas av gnäggandet från 4 hungriga hästar? Så himla mysigt. Iallafall så fick de gå ut och käka mat medan jag fixade iordning åt Joy. Sedan kom Annika och då red vi ut på Stickan och Joy! Travade och galopperade ute och Joy var åter igen hur snäll som helst, bockade lite i galoppen för att det var så roligt att få springa ute ;-) längesedan nu! Helt underbart väder ute också!
 
 
plutte joy ;)
 

Hoppningen!

Som jag sagt tidigare så skulle jag ju hoppa med Joyous idag. Sagt och gjort och han var huuuur duktig som helst! Åh, jag är SÅ nöjd över honom verkligen. Han stannade två gånger men det var mitt eget fel så inget konstigt med det! Vi hoppade en oxer på 70cm som högst, höjden är inte det viktiga men fyyyyyyyy vad roligt det är när man kommer upp i 70 och de börjar HOPPA, ordentligt och med ryggen. Han hoppar stort min pöjk :-) Nästa vecka blir det lite hoppning/markarbete igen, längtar redan!
 
Nu ska jag strax hoppa in i duschen och sedan käka den godaste maten som finns.... Potatisgratäng med kyckling + någon sås som är gudomlig. Och lite sallad på det! Ikväll blir det att kolla på melodifestivalen och käka massa gött!
 
Nejdå, inte en tråkig 19åring eller så, aaaaldrig ;-)
min vackra kissemisse och jag!
 

On my way...

... Till stallet, hörs sen :D
 
 
 

God morgon!

Uteritten igår gick jättbra! Underbart väder och Joyous var hur snäll som helst. Vi mötte tre älgar också så vi fick vända och rida på en annan väg, men det gick lika bra det! På kvällen skulle jag egentligen ha åkt ut till stallet igen och umgåtts med mina stallvänner, käka osv. Men jag var så trött så jag var helt yr och mådde illa så jag fick stanna hemma och vila istället. Känner mig mycket piggre idag!! :)
 
 
En fyra år gammal bild på mig och Joysen ;-)
 

true shit

if it´s meant to be, it will be
 
 
 
 
 
 
 
 

Full rulle

Bloggade ingenting igår för att jag hade fullt upp hela dagen. Jobb, med mamma till Säffle, stallet och sedan åkte vi till stan och gick lite på Bergvik och även IKEA. Så nu har jag köpt på mig stora muggar, kaffemuggar, tallrickar, assietter (stavning?) och skålar. Allt i gammelrosa, jättefint om ni frågar mig men inte det rätta färgen ändå kanske... Men det var extrapris på det och jag gillade dem ju :D Fast såsmåningom kommer jag köpa allt i en annan färg också, svart blir det nog antagligen. Stilrent och snyggt! Jag köpte även med mig doftljus och sängkläder för dubbelsäng... Haha, har ju en 120 säng nu men jag byter antagligen till större senare i livet ;)
 
Idag äre ju fredag och det kunde inte ha kommit bättre, jag var så himla trött imorse... Så imorgon tänker jag ta sovmorgon men på söndag ska jag ha utsläppet i stallet! Jag hoppas även att min bil är klar nu i helgen också, man blir så himla handikappad utan bil när man är van att ha det annars.
 
Igår lät jag Joyous vila för att jag hade så mycket att göra. Idag är planen att rida ut med AM, alltid lika trevligt! På lördag ska jag rida markarbete/hoppning och på söndag får han gå dressyr i ridhuset eller en vilodag, vi får se vad som passar!
 
Nuuu, ska jag ta och städa iordning i mitt rum.. Damsugning, skurning, tvättning av fönster och bytning av gardiner och sängkläder får det bli :-) Sedan ska jag städa lilltoan om jag hinner innan jag ska dra mig mot min hestis, annars gör jag det imorgon eller på söndag. ALDRIG på en fredagkväll, ALDRIG! ;)